Delen met:

Ben ik gelukkig in mijn relatie test

Veel mensen vragen zich regelmatig af: ben ik gelukkig in mijn relatie? Zitten we in een dip of passen we niet meer bij elkaar? Waarom was ik vroeger veel gelukkiger dan nu? Is het sleur of zijn we uit elkaar gegroeid? Is onze relatie nog te redden?

In dit blog ga ik in op het geheim van een gelukkige relatie én vind je een uitgebreide ‘ben ik gelukkig in mijn relatie test’.

Trouwen is een werkwoord. Dat is niet nieuw. Maar in ons dagelijks leven vinden we het vaak vanzelfsprekender dat we onze auto, ons huis en de contacten met vrienden onderhouden, dan dat we investeren in de relatie met onze partner. Niet zelden ontstaat als gevolg daarvan sleur, gebrek aan geluk en twijfel: ben ik nog wel gelukkig in mijn relatie?

Ben ik gelukkig in mijn relatie test

Twijfelen of ongelukkig zijn in je relatie is heel vervelend. Maar toch betekent het lang niet altijd dat jullie relatie geen toekomst meer heeft. Dat je niet opnieuw heel gelukkig kunt zijn met elkaar. Om te achterhalen wat er aan de hand is, heb ik de ‘ben ik gelukkig in mijn relatie test’ ontwikkeld. Wil je de test doen?


De sleutel tot geluk

Het gevoel van geluk in een relatie ontstaat door elkaar te raken. Met aanraken als makkelijkste vorm, en je in je hart laten raken als hoogste vorm.

Elkaar kunnen geven waar jullie beiden behoefte aan hebben, maakt de kans op geluk groter. Dat is het slot waar de sleutel die toegang geeft tot geluk, inpast. De sleutel zelf is het vermogen om elkaar (aan) te raken.

Een gelukkige relatie is een samenspel

In een gelukkige relatie triggeren partners elkaar in zowel positieve als negatieve zin (de ander raken en je laten raken). Ze sluiten zich daarin niet af voor de ander, maar stellen zich juist open, door met elkaar te delen wat het met ze doet.

Een gelukkige relatie is een samenspel van elkaars behoeften kennen en daarin onvoorwaardelijk willen en kunnen voorzien. Een samenspel waarin je het beste in elkaar naar bovenhaalt. Met liefde en compassie als drijfveer en op een manier die bij jullie beiden past.

Belangrijke succesfactoren voor relatiegeluk

Een eerste belangrijke voorwaarde voor geluk is dat je als partners kunt voorzien in elkaars behoeften. Zeker op de langere termijn, als de roze wolk is overgewaaid.

Een tweede belangrijke succesfactor is je hart naar elkaar kunnen openstellen. Deze hoogste vorm van geraakt worden, is essentieel en levert echt geluk op in je relatie. De combinatie van beiden zorgt voor een relatie waarin je allebei geluk ervaart.

Geluk is gezien, gehoord en gewaardeerd worden

Geluk is de ervaring die ontstaat wanneer je je gewaardeerd voelt. Wanneer je merkt dat je partner je ziet en hoort, bewondert en accepteert om wie je bent en wat je doet. In die kwetsbaarheid, ervaar je geluk. Dat geluk is wederzijds als dat de ander ook raakt en hij of zij dat laat blijken. Die wederzijdse openhartige verbinding, dat kwetsbaar zijn vanuit vertrouwen, is geluk. Trots zijn op wat je partner doet en daar waarde aan kunnen hechten, is ook een vorm van acceptatie van de ander en maakt gelukkig.

Door de begeleiding van Eugène begrijpen we elkaar beter. We zien welke onderliggende behoeften er spelen in onze conflicten. De negatieve spiraal is doorbroken. Er is weer ruimte voor waardering en we kunnen weer op een positieve manier met elkaar praten.

- Annet, Apeldoorn

We waren de vermoeiende en pijnlijke ruzies meer dan zat. Gelukkig heeft Eugène ons op een anders spoor gezet. Door de manier waarop hij vragen stelt, hebben we van alles opgeruimd. Eindelijk is er weer rust, respect en ruimte voor liefde en intimiteit.

- Arjan, Hattem

"Veel van wat tussen ons in stond is weg. We houden nog van elkaar en het is geweldig dat we dat weer kunnen voelen. We kunnen er weer zijn voor elkaar en van elkaar genieten. Het is een stuk gezelliger in huis na de sessie met Eugène

- David en Elise, Harderwijk

"Door de gezinscounseling verdween ons gevoel van wanhoop en uitzichtloosheid. We voelen dat we elkaar nog genoeg te bieden hebben en halen weer de goede dingen in elkaar naar boven".

- David en Petra, Hattem

“Relatiegeluk op de korte termijn is het kunnen openstellen van je hart voor de ander en op de langere termijn in elkaars behoeften kunnen voorzien.”

Een groot deel van onze relatieproblemen had maar één oorzaak. Nu we die kennen, weten we wat we moeten doen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker!

- Stefan en Andy, Zutphen

Hoe kan het dat we vroeger wél gelukkig waren?

Wanneer jullie vroeger echt geluk hebben ervaren, heb ik goed nieuws. Dat betekent namelijk dat jullie persoonlijke waarden bij elkaar passen. Het fundament van jullie relatie is daarmee goed. Of jullie huidige gedrag bij die kernwaarden past, is de vraag.

Veel stellen passen zich in de loop van de tijd aan elkaar aan, om de lieve vrede te bewaren. Dat gedrag is ingesleten. Niet alleen doe je daar jezelf geweld mee aan, het is ook stoken met de ramen open in jullie relatie.

De intentie waarmee je dingen doet (compassie, liefde voor elkaar), samen met het hebben en geven van vertrouwen in de ander, maken geluk mogelijk. Als je je nu minder gelukkig voelt dan vroeger, moet je daarnaar kijken: hoe zit het met vertrouwen, kwetsbaar durven zijn en de controlerende zorg?!

Ben ik gelukkig in mijn relatie test

Heeft jouw relatie de potentie om samen gelukkig te zijn in zich? Daar kun je achterkomen door je af te vragen wat jullie in het begin in elkaar aantrok.

Daarnaast speelt vertrouwen en daaraan gekoppeld jullie durf om je kwetsbaar op stellen naar elkaar een rol. Is dat vertrouwen beschadigd, dan is de vraag of jullie kern daarmee is beschadigd en of die deuk te overleven is.

De ‘ben ik gelukkig in mijn relatie test’ bevat vragen rondom deze essentiële relatie-ingrediënten. De test geeft aanknopingspunten om aan te werken of het inzicht dat je elkaar wellicht moet loslaten.

Weten hoe jouw relatie ervoor staat? Download hier de ‘ben ik gelukkig in mijn relatie test’.

Blogartikelen die je misschien ook interessant vindt: